For at blive fundet på Google, skal Google først kende til din side. I denne guide gennemgår jeg, hvordan du opretter et sitemap og får det sendt til indeksering hos Google. Dette er helt gratis og Google crawler ofte din side, indenfor en uges tid. Du skal bruge to ting; Google Webmaster Tools og YOAST SEO. 

Har man en nyere side, er det vigtigt at man kan blive fundet via søgemaskinerne og primært Google. Ellers vil man ikke dukke op, når folk søger et de services eller de produkter du tilbyder.

Normalt finder Google selv sider med tiden, gennem links fra andre sider – dette er gennem crawling, hvor Google hopper fra link til link og indeksere nye sider.

Har du ingen links, der peger til din side, fra eksterne sider – kan du med fordel selv fortælle Google, at din side findes. Det vil jeg vise her i Guiden. 

Før vi går i gang, skal du bruge to ting. 

  1. En Google Webmaster Tools konto. Denne kan oprettes her, og er helt gratis. 
  2. YOAST SEO – Et WordPress Plug-in. Du kan læse om, hvordan du henter og aktivere det her.

Når du har disse to er vi klar. 

Først skal vi have fat i YOAST SEO, som er det plug-in vi bruger til at lave dit nye sitemap. Naviger derfor til XML Sitemap sektionen af YOAST. (Kan du ikke se denne, skal du aktivere de avancerede indstillinger i YOAST).

YOAST sitemap

I vores sitemap kan vi definere en del forskellige ting, som overordnet fortæller, hvad vi ønsker skal ligge i vores sitemap. Har du en WordPress side med  WooCommerce, vil du gerne have produkter med – kører du som i eksemplet her, uden WooCommerce kan du benytte standard indstillingerne. De er passende for langt de fleste. 

Du skal selvfølgelig sørge for, at dit sitemap er aktiveret som i billedet her:

sitemap

For at fortælle Google om vores sitemap, skal vi bruge stien der ligger her på siden, som det ses i billedet overfor. Klikker du på XML-Sitemap linket, bliver du taget til dit sitemap, og det er denne, vi skal have fortalt Google om. Kopier derfor slutningen af linket, så det ser ud således her, men selvfølgelig med dit eget domæne.

url

Nu har jeg altså kopieret “sitemap_index.xml“, som er det jeg skal bruge i Webmaster Tools. Nu har vi vores sitemap og vi skal have fortalt Google at det skal indekseres. Gå derfor til Webmaster Tools og lokaliser sektionen “Sitemap“. Den ser ud således:

Som ovenfor trykker du på “Add/Test Sitemap“, og indtaster stien til dit sitemap, som vi kopierede tidligere. Denne er “sitemap_index.xml“, og herefter trykker jeg “Submit“. Nu er dit sitemap sendt til Google og deres crawlere vil inden længe komme forbi den side og begynde at indeksere. Bemærk det kan tage op til en uges tid. 

Du kan i højre side følge med i, om der er sket noget. Som vist her, vil der stå “Pending“, så længe Google ikke har været forbi. 

Sitemap Pending

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.