Beer pong bord og regler for spillet
Beer pong er blevet ekstremt populært i Danmark og der findes nu både turneringer, officielle regler og specifikke mål for beer pong borde. I dette skriv kigger vi nærmere på, hvorfor beer pong er blevet så populært, samt hvor du kan købe det billigste og samtidig bedste beerpong bord. Vi kigger selvfølgelig også nærmere på reglerne som du finder længere nede.
Beer pong kommer fra USA og er opfundet som et drunk spil. Navnet betyder “øl pong”, hvilket er præcis hvad spillet er. Nemlig at kaste bordtennisbolde også kaldet beer pong bolde ned i modstanderens krus. I Danmark har vi altid haft en stærkt druk kultur for at drikke en del, og det er ingen tilfældighed, at vi er så glade for beer pong. Generelt set har danskerne altid været glade for spil, hvor man har drukket om kap, på den ene eller den anden måde. BP er bestemt ingen undtagelse.
Hvis du skal ud og kigge efter et beer pong bord, så er der nogle ting du skal have for øje. Byggekvaliteten er f.eks. det der adskiller de helt billige borde fra de lidt dyrere. Oftest er et solidt bord at foretrække, da det ikke går i stykker eller vælter i vinden. Vi har testet de fleste på det danske marked, og der er bestemt forskel.
Selv bordene til de samme priser kan have stor forskel på kvaliteten. Du skal derfor se dig godt for, når du skal ud og shoppe beerpong borde. En anden faktor er, om du ønsker at have flip-cup med på bordet. Dette er et sekundært spil, som ligeså kan være sjovt i godt selvskab.
Beer pong reglerne
I beer pong findes et mest fastsat regelsæt, som er det langt de fleste spiller efter. Selvfølgelig kan der laves regler, som man har lyst, men der er officielle regler, som kan følges. Du har sikkert allerede en god idé om, hvordan spillet spilles, men derfor er det alligevel vigtigt at kende de korrekte regler.
I denne liste kommer de mest brugte regler, som man finder ved beer pong turneringer. Først skal der fyldes drikkelse i de op til 10 kopper, som findes på hver banehalvdel. Her aftales der, hvor meget der fyldes i – og som hovedregel deler man én øl i 3 kopper. Der spilles normalt med 10 kopper på hver side, så der skal bruges lige over 3 øl, for at fylde en banehalvdel. Beer pong bordet skal også have de korrekte mål, men dette skal man undersøge, før man køber bordet.
Her kommer reglerne:
- Bolden må kastes som man vil
- Bouncer bolden på bordet, må modstanderen forsøge at gribe eller ramme bolden, så den ikke ryger i et glas. Dette må dog ikke gøres, hvis man kaster direkte mod kopperne.
- Rammer bolden i et glas, skal dette glas drikkes, før der spilles videre.
- Beer pong bordet må ikke skubbes til, og rammer man ind i bordet, så kopperne vælter, er der straf. Man skal derfor selv drikke det antal, der svarer til væltede kopper.
- Albuen må ikke nå ind over bordet, når der skydes med bolden.
- Normalt består et hold af to spillere, hvoraf begge spillere han kaste bolden før der skal drikkes, såfremt der er ramt i et beer pong glas.
- Når et hold har ramt alle glas på en banehalvdel, skal modstanderne drikke resten fra begge halvdele.